He he he senang aje permintaannya. Itupun nasib baik ibu terajin sikit. Balik dari ikut suami ke tempat koje kat PJ terus buat..................Mempersembahkan apam dot dot.
Ini versi masa ibu tengah rajin.
Ini pulak versi ibu dah tak larat dah nak melayan..he he he. Nak resepi, kejap ye, nak C n P aje dari rakan-2 blogger yang pernah buat. he he he harap dihalalkan ye ...Kak Norli
Bahan-bahan (lebih 100 biji papercup kecil) :
3 biji telur - dari peti sejuk
275 gm tepung gandum
220 gm gula halus (boleh dikurangkan kuantitinya, sebab filling bberi tu pun dah manis)
150gm susu segar
3 sudu teh baking powder
1 sudu kecil ovallete
Filling blueberry secukupnya (masukkan ke dalam piping bag)
Cara-cara :
1. Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul kelajua maxima selama 6 - 8 minit.
2. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian & titiskan pewarna mengikut citarasa.
3. Masukkan setiap warna ke dalam piping bag (atau beg plastik yang bersih).
4. Picitkan sedikit adunan ke dalam mangkuk kertas yang telah disusun didalam acuan lompang.
5. Picitkan blueberry filling secukupnya.
6. Picitkan lagi adunan yang sama warna sehingga ¾ penuh.
3 biji telur - dari peti sejuk
275 gm tepung gandum
220 gm gula halus (boleh dikurangkan kuantitinya, sebab filling bberi tu pun dah manis)
150gm susu segar
3 sudu teh baking powder
1 sudu kecil ovallete
Filling blueberry secukupnya (masukkan ke dalam piping bag)
Cara-cara :
1. Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul kelajua maxima selama 6 - 8 minit.
2. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian & titiskan pewarna mengikut citarasa.
3. Masukkan setiap warna ke dalam piping bag (atau beg plastik yang bersih).
4. Picitkan sedikit adunan ke dalam mangkuk kertas yang telah disusun didalam acuan lompang.
5. Picitkan blueberry filling secukupnya.
6. Picitkan lagi adunan yang sama warna sehingga ¾ penuh.
No comments:
Post a Comment