Saturday, December 29, 2012

Lazzzzatttttnyaaaaaaaaaaaa..LASAGNA

Lama tak masak yang special untuk anak-2, cuti sekolah pun dah sampai penghujung so ditunaikanlah segala hajat dan dibuatkan sekasar yang termampu.

Kalau ikutkan dah 2 x kakak sulungku buat, kat rumah Melaka n bawa masa kami gi cucit-2 di Famosa pada 16 hb Disemebr yang lepas..x puas merasa. Yelah ada hampir 20 orang makan dalam bekas sederhana..memang x cukup.

Kebetulan masa cari buah strawberi untuk kek member ofisku..ibu cari bahan-2 untuk buat LASAGNA..taraaaaaaaaaaaaa, dipersembahkan..kebetulan adikku Niza n famili datang untuk ambil Nabil, yang dah hampir 5 minggu bersama kami kerana mengikuti program Daurah Remaja Islam 2012..


Bahan inti daging, x cukup ibu tambah burger ayam 3 keping.


Sos putih, buat 2 adunan baru sedap..


Kulitnya ku rendam dalam air panas dulu, itu pun x cukup lama, next time kena lama sikit..lepas rendam eloknya asingkan setiap lapisan. Senang melekat.


Letak inti daging tadi.


Letak sos putih




Siap...jemput makan.

Kalau kau orang semua nak resepi n cara buat dengan lengkap..pergi blog ini ye..LASAGNA, blog kepunyaan Puan Ana Suzana yg sentiasa happening bila hapdet blognya..

Puas makan...ALHAMDULILLAH

4 comments:

  1. Replies
    1. Mamawana, alhamdulillah mmg sedap..cubalah..

      Delete
  2. Ni yg rindu nak wat lasagna lagi ni.. haihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat lagi Ana..he he he, tq singgah blog akk yg x seberapa ni..

      Delete