Menu berbuka puasa semalam tanpa suami di sisi..he he he. Suamiku ke Penang lagi atas urusan kerja.
Hapdate resepi pada Sabtu 16/7/2011
Mee kuning sebungkus-500 gm
1/4 bahagian ayam dibuang kulit dan dipotong kecil
Santan
Serbuk kari-BABAS
Bawang merah
Bawang putih
Perencah tumis-kulit kayu manis & bunga lawang (C n P) dari sini Yusrii Fp..tq
Sup bunjut-aku guna jenama ADABI (basuh dibawah air)
Sedikit garam
Sedikit asam
Sawi
Telur ayam-direbus
Cili basah-kalau suka untuk hiasan
Aku buat kari senang aje,
Panaskan periuk dengan sedikit minyak untuk menumis.
Tumis kulit kayu manis, bunga lawang dan serbuk kari yang telah diletak dengan sedikit air hingga garing.
Masuk ayam/masuk sedikit santan dan kacau.
Masuk semua santan, tangguk sehingga mendidih. (dlm masa menunggu kuah mendidih, bolehlah dimasukkan sup bunjut.
Jom makan
No comments:
Post a Comment