Bahan-bahan ( 20 gulung )
20 keping kulit popia (ikut suka kalau nak buat banyak)
Bawang merah besar - saya potong 2 lepas tu hiris nipis-nipis, ramas (ikut suka)
Cili merah basah dihiris (ikut suka)
Telur 5 biji (ikut suka)
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
Cara-cara
Bawang, cili dan telur dicampurkan macam kita buat telur dadar
Tambah garam secukup rasa
Letak kulit popia dalam pinggan, ambil sesudu besar telur yang telah dikacau letak di atas kulit popia.
Gulung kulit popia kemas-kemas dan calit sedikit bancuhan telur untuk mengemaskan gulungan.
- Goreng dalam kuali yang minyaknya telah dipanaskan. Hidangkan segera kerana rasanya lebih sedap sewaktu masih panas tapi tuan/puan janganlah lupa sejukkan sebentar.
No comments:
Post a Comment