Tuesday, May 10, 2011

Pengat keledek






Balik tadi singgah 1000 Dinar nak cari bahan masak lemak..kelapa, daun kunyit dan serai. Tetiba cakap ngan Fathieha lama tak makan pengat, memula ode 1 bj kelapa..he he he tambah lagi 1 ye Bro jangan mare. Lepas tu nak cari sagu tercakap selasih..he he he. So inilah hasilnya.

Nak resepi? Boleh saja.

Keledek
Santan kelapa
Gula melaka atau gula merah
Sagu..ikut suka kalau nak letak.


Keledek dipotong kiub. Basuh bersih dan direbus. Agak empuk masukkan santan dan gula melaka atau gula merah. Kacau atau tembok sampai mendidih, jangan sampai naik minyak..takut jadi orang minyak pulak. Siap..sejukkan. Yelah takkan nak makan panas-2, masak lidah.

No comments:

Post a Comment