Assalamualaikum semua dan selamat hari ibu. Mempersembahkan menu hari Ahad kami. Sarapan merangkap makan tengahari.
Lewat sebab suami kena beli bahan dulu dan kemudian dia dan anak-2 berkemas di luar rumah. Sayang kat kamu semua.
Cucur udang dan air teh o menu sarapan pagi tadi.
Menu pagi merangkap makan tengahari. Kami makan pada jam 12.15 tengahari tadi..he he he
Masak lemak kobis dan karot
Asalnya sambal ini dan disekalikan dengan ikan cencaru, teringat Mak Long Lan ku buat bila kami ziarahi dia dulu. Sambal dia memang mabeles.
Ikan cencaru goreng bersalut garam sahaja nak makan dengan kicap dan cili padi.
Kek black forest
Sambungan....tempahan kek dari adikku Haniza untuk sambut birthday puteri keduanya di rumahku petang tadi. Sebenarnya birthday jatuh pada 24 April yang lepas tapi disebabkan masing-2 dengan balik kampung, so terpaksa tunda keknya.
Ku buatkan Aqilah, kek-black-forest. Sebelum ini ku pernah upload di Myresepi tapi yang ringkas aje kongsi dari resepi Puan Madiha.
Budak pompuan ni tak suka kalau kek coklat klu tak de rasa blueberry tu..ku hiaskan dengan blueberry filling di bahagian atas kek. Bunga-2 kecil tu kerja Aqilah Hani dan Fathieha semasa aku terlayang mengantuk keletihan.
Alhamdulillah birthday girl puas hati. Mak Ngah pun suka. Kepada Aqilah..Selamat hari lahir, selamat panjang umur dan semoga menjadi anak yang cemerlang dunia dan akhirat.
No comments:
Post a Comment